sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Unikko-mekko, aika namu!

Olen tehnyt tässä joulumarkkinoiden jälkeen tilauksesta muutamia vaatteita. Kiva on ommella, vaikka valitettavasti rakas ompelukoneeni alkoi nikotella. Alkoi kuulua ihmeellistä sähkön sähinää ja vähän hajuakin tuli, joten päätin olla ottamatta riksiä että kone posahtaa kokonaan. Nyt vaan korjaajalle joulun ajaksi ja toivotaan että saadaan kuntoon. Onhan kone 10 vuotta vanha, mutta ah niin ihana. Nyt en pääse applikoimaan enkä kirjomaan, mutta onneksi ostin kesällä tyttärelleni oman ompelukoneen jolla saa harjoitella, niin nyt äiti saa sitten kuvan lainata sitä. Oikeastaan vasta tänään kone "korkattiin" sillä muuttohässäköiden takia on ollut paketissa ja nyt uudessa asunnossa (ja kun äidin kone on rikki) niin oli hyvä syy avata se ja harjoitella. Kone on aivan perus-singer, mutta mielestäni kuusivuotiaalle juuri passeli. Yksi pyörä josta valitsee ompeleen ja thats it... Ja suoraa minä tässä olen lähinnä kaipaillut, joten hyvää jälkeä tuli.

Tässä on tänään valmiiksi tekemäni mekko, joka on reilu 1-vuotiaalle tehty. Tein kaavan 92cm, sillä tällainen mekko saa olla aina mielummin isompi kuin pieni. Tytöillä ne käy aluksi pidempinä mekkoina ja sitten tunikoina. Näin ainakin meillä aikanaan. Toiveena oli marimekkoa ja suomalaista. Tässä mielestäni on marimekkoa parhaimmillaan. Unikko on aina pop ja mielestäni tämä väritys juuri joulun alla. Ei liian jouluinen, joten köy kesälläkin. Muokkasin kaavan Ottobren lehdestä 6/2010. Sovelsin tuon vyötärö resorille, sekä hieman muokkasin kaula-aukkoja ja hihansuita siitä mitä piti olla. Lopputulos on niin nami, etten melkein raaski antaa pois. Oma tyttöni tilasti heti samanlaisen mutta omaa kokoaan tietenkin... Se saa kuitenkin odottaa, sillä hänellä on samasta kankaasta marimekolta ostettu mekko, joka on hihallinen on juuri nyt menee. Teen sitten vaikka kesäksi tällaisen hihattoman. Mielestäni resorin väritkin osui hyvin tähän... Olen kerrassaan tyytyväinen. Huomenna pitää ottaa vielä muutama muu kuva, tämä on iPadilla otettu kuva, jonka facebookin kautta tänne taltioin, ei siis parasta laatua... Mutta kuitenkin kuva. (muokattu eli lisätty pari kuvaa sekä pääntiestä, että mekosta takaa)


marimekko unikko mekko
Unikko-mekko, jossa raitainen resori.


Muista tekemistäni jutuista en edes muistanut ottaa kuvaa! Harmittaa, mutta unohtui! Tai, otin jonkun kuvan kännyllä (ja se tulee tänne myöhemmin), mutta siitä puuttuu yksi johon yhdistin "liikennekangasta" ja siniraitaista marimekkoa. Sekin oli hauska mielestäni. Muut olivat marimekon bo boota ja sitten elefantteja kestovaippakaupasta. Se onkin aika ihana trikoolaatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti