tiistai 4. syyskuuta 2012

Kaavakirjoja

Minulla on muutamia kaavakirjoja ja muuten teen vaatteet joko omalla kaavalla tai sitten käsityölehdistä. Oma kaava on ollut aina aika suosittu, sillä silloin saa juuri sen mitä haluaa. Aiemmin mainitsin jo mekkotehtaan, joka on tämän kesän suosikki! Sen lisäksi tässä muutama muu suosikki.


Kuvassa ovat nämä kirjat: 
-surrur tee oma marimekkosi (Mari Savio ja Kati Rapia) WSOY
-ompele kaunista lapselle (Emma Hardy) Mäkelä
-nuken omat vaatteet (Anne Grethe Gaaserud) Tammi

Tässä alla muutamia tekeleitäni näistä kirjoista:
Baby Bornin farkkuasu, jossa on tehtynä takki ja housut nuken omat vaatteet kirjasta. Tässä kuva takkimallista ja siitä millaisen luonnoksen minä tein. Takki sai selkään vielä hennon brodeerauksen kukan ja perhosen muodossa.



Hihoista tuli liian pitkät, vaikka kaavoista tein. Muuten olen tyytyväinen.

Samasta kirjasta on myös tämä juhla-asu. Kirjassahan asu näyttää arkiselta "puutarha-asulta", mutta kun kankaaksi valitsi kiiltävämmän ja ompeli eteen helmiä ja paljetteja, lopputulos on aika juhlava. Ompelin myös kiiltävällä langalla koristeompeleita mekkoon. Ja ei kun vaan baby Born juhliin!


Malli...

...ja lopputulos.
Takana näkyy muuten tekemäni tilkkupeitto parisänkyyn.
Kaikki kankaat siinä tietenkin marimekkoa.

Ompele lapselle kaunista -kirjasta ompelin nämä pellavahousut hieman kaavaa muunnellen. Tein lahkeet kuminauhalla pussihousuiksi ja lopputulos on ihan kiva. Taskujen reunaan tein sydänommelta.




Surrur-kirjassa on paljon ihania juttuja. Tämä olisi haaveeni mitä alkaisin seuraavaksi työstää. Tai no seuraavaksi... Projekteja kun on monia samaan aikaan.


Tekisin tuollaisen pitkulaisen vonkaleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti