sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Afrikan eläimiä

Voi että miten Afrikan luonto voikaan olla kaunis. Saati kaikki siellä olevat eläimet. Olen aina nauttinut safareista. Ensimmäinen safarini oli Tansaniassa 2001 Serengetissä: ihania leijonia, lintuja, norsuja, kirahveja, virtahepoja... Kaikkea, joka oli todella eksoottista silloin opiskelijalle. Sen jälkeen safareita on tullut muissakin maissa. Erilaisia paikkoja, ihania eläimiä ja upeuta kokemuksia myös lasten kanssa. Muistavatkohan he niitä aikuisena?

Safarieläimet kiinnostavat sekä luonnossa, että tietenkin kankaissa. Mitä kaikkea meillä niistä onkaan: Tässä alla hieman kuvakavalkadia eläimistä:
Aluksi pinnasänkyyn tekemät vuodevaatteet. Kyseessa tietenkin marimekkoa, jonka jo esikoiselleni ostin... Ei tullut hänelle siitä mitään, mutta pitää myöntää että nykyisen pinnasängyn väri on aivan nappi näihin vuodevaatteisiin. Vai pitäisikö sanoa päinvastoin.

Lakanassa näkyy kirahvit ja norsu, reunalla on lintu,
josta tein "tyynyn" vauvalle. Sisään laitoin vanulevyä.
Pussilakanan tein sekä marimekon kankaasta,
että valkoisesta lakanakankaasta.
Siihen aplikoin yhden kirahveista.
Lisää kirahveja. Tässä tinga-tinga-tyylistä taidetta lastenhuoneen seinältä. Kuvassa kirahvitaulu! Ihana piirustus ja samaan satsiin on myös leopardi, siitä tosin nyt ei kuvaa. 

Tinga-tinga taidetta.
Varokaa, tiellä kirahveja.


Kirahvin jälkeen voimme ottaa käsittelyyn norsun. Tässä alla batiikkikangas, jossa on norsuja sekä tietenkin aidot norsut. Aivan ihanat: äiti ja poikanen. Voiko suloisempaa olla?

Batiikkia, ruskea pohja jossa limenvihreät norsut.
Meillä tästä kankaasta sisustustyyny.

Tembo na watoto!

Seuraavaksi sitten muita elukoita. Kilpikonna eli swahiliksi kobe. Tämä tyynynpäällinen on Sansibarin saarelta peräisin ja se on tuotu lapsille tuliaiseksi. Kyseessä paikallista aplikointia, joka on tehty täysin käsin! Kerrassaan hieno.

Tyynynpäällinen, KOBE!

Seiniämme koristaa erilaisia kankaita. Tässä alla yksi niistä. Vaikka onkin marimekon kuosia tämäkin, niin sillä on erilainen historia. Olemme saaneet sen nimittäin Afrikan mantereella, emmekä suinkaa ole ostaneet sitä liikkestä Suomessa. Kangas oli teetetty tauluksi, afrikkalaiseen tapaan... Eli ei oltu pingoitettu raameihin, vaan oli liimattu kahteen puuhun. Itse hieman sitä tuunailin paremmaksi ja kelpaakin tuollaisenaan kyllä seinällemme. Perinteisesti se on ollut portaikossa, kuten tässäkin kodissa. Saa nähdä minne se seuraavassa kodissa asettuu, sillä siellä meillä ei olekaan portaita...

Seinävaate. 
Loppuun Afrikan kuninkaalliset, eikö?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti